21 March 2011

Ship Ahoi!


Luvassa DesuCruise-päivitys ilman varsinaisia risteilykuvia, kun kamera odotti turvallisesti koto-Kuopiossa. Ja oikeastaan en ehkä haluakaan nähdä viikonlopulta mitään kuvia, sen verran asiatonta meno taisi välillä olla.

Tämä on myös melkein päivitys ilman cosplayta, koska suunnittelemani punainen makkarankuorimekko lensi seinään perjantai-iltana kymmenen seutuun. Kun ”ihan helposti ommeltava” -mekko muuttuikin ”ei tämä nyt oikeasti istu sitten millään niin kuin pitäisi” –mekoksi, lähdin laivailemaan ihan tylsästi ostomekossa. Näin tosin ansaitsin monta ihanaa unituntia ennen Helsinkiin ajoa, eikä tarvinnut olla epävarma mekosta, johon ei ollut ihan tyytyväinen, joten ratkaisu oli varsin hyvä. Aikaisin pääkaupunkia kohti piti lähteä talviDesuilun suunnittelupalaverin  takia, jossa meno oli varsin asiallista, pulla hyvää ja oikeasti hyvän kuuloisia ideoitakin keksittiin. Enkä edes eksynyt Helsingissä, ainakaan kovin pahasti.  

”Hei, mä kattelin sua sieltä pylvään takaa, sä et kyllä varmaan nähny mua...”


Etukäteen ei ollut mitenkään kovin suurta (=minkäänlaista) hypetystä siitä, että juuri kukaan aikoisi Cruisella cosplayata, joten olin vähän yllättynyt cosplayn määrästä. Itselleni SeeD vosun tapainen piilocosplay oli ainoa, mitä tämän tyyliseen tapahtumaan tulisi mieleen laittaa, mitään sen erikoisempaa en ”oikeiden”conien ulkopuolella tykkää pitää. Risteilyllähän nähtiin niin piraatteja, Hetaliaa, pari Lady Gagaa, kuin tusinan verran muitakin ”näyttäviä” asuja. Mikäs siinä, onneksi kaikki eivät ole tämmöisiä kalkkiksia kuin minä.

Yllättävän hyvin äänieristetyt hytit tai hyväunisia nukkujia, käytäväbileet jatkuivat aamupalaan asti oikein virkeinä. Kuva alkuillan(?) autiosta käytäväst lainattu täältä

 Varsinaista ohjelmaahan risteilyllä oli kahden tunnin ajan. Ohjelmaa, jossa kettuillaan 25-vuotiaille opettajattarille (joilla ei varmasti ole mitään yhteyttä tosielämään, mainittu tapaus ainakin kuulosti todella epärealistiselta), en tietenkään voi haukkua, mutta pienen kenttätutkimukseni mukaan osalle kuulijoista hommasta jäi vähän sellainen fiilis, että sisäpiirivitsien määrä oli turhan runsasta ja yleisön huutelukin oli siinä ja siinä oliko se enää hauskaa vai vaan ärsyttävää. Ohjelma oli asiatonta, viihdyttävää ja ilmeisen opettavaista, sen verran monta kertaa näin keskusteluja aloitettavan puhumalla vasemman olkapään yli. 


Kuten aina, buffetin alkupalat ja pääruoka olivat nannaa, lämmin ruoka vähemmän nannaa. Joissain ruokalajeissa lienee ollut jotain vikaa, kun niin moni kärsi oksennustaudista seuraavana aamuna.

Ohjelmaa (väliaikatarjoiluineen) mahtuisi risteilyyn enemmänkin ja varsinkin sunnuntaille kaivattiin jotain yhteistä kokoontumista. Asiattomuudesta huolimatta väittäisin, että myös vähän asiallisemmalle ohjelmalle löytyisi kuuntelijoita, ainakin aikaisemmin päivällä pidettynä. Jatkosuunnitelmana se Ruotsin risteily omalle porukalle varatulla baarilla kuulostaa oikeasti hyvältä, jokin oma hengailupaikka olisi todella hyvä olla olemassa, niin ihmiset eivät aivan yhtä tehokkaasti hajaantuisi ympäriinsä. 


Ilmeeni, kun pelastan yhden turhan suorasanaisen musiikkimiehen hengen (tai ainakin nenän) viemällä sanat suusta ja vetoamalla kuusi tuntia aikaisemmin loppuneeseen Minna Canthin päivään sekä siihen, että kai minä itse nyt naisena olisin saanut puhua .. niin no juuri siitä, mikä miehen suusta olisi saattanut kuulostaa naisia halventavalta ja (onnistuneelta) cockblockilta.

Kahden tunnin ohjelmatarjontaa lukuun ottamatta DesuCruise oli ihan perusristeily perusristeilymeiningillä, mitä nyt  vajaata sataa osallistujaa yhdisti jokin outo mieltymys japanilaisiin piirrettyihin. Ja kun nämä ihmiset olivat levällään pitkin laivaa, niin melko helposti unohti, että kyseessä olisi mitään muuta kuin perusristeily. Jos siitä risteilymeiningistä (humalaisia ihmisiä, vähän lisää humalaisia ihmisiä, muutama krapulainen ihminen) tykkää, niin Cruise oli varmasti mukava kokemus, muuten risteily ei tarjonnut mitään maailmoja mullistavaa. Asiattomuus taattiin ja niidelin katkennut piiska taitaa todistaa, että tavoitteeseen päästiin. Luulin, että tällä iälle ei enää valvota aamupalaan asti, mutta melkein huomaamattahan tuokin onnistui. Ja kun autossa oli muita kuskeja kotimatkaa varten, ei uutta työviikkoa tarvinnut aloittaa ihan älyttömällä univajeella.

Lähtisinkö uudestaan? Ilman muuta, mutta ei sentään ihan heti ensi viikonloppuna.

Ilona

ps. Tapaus omakesta viimeistään myös opittiin, että tuplapantsutaktiikkaa kannattaa käyttää myös asiattomilla risteilyillä, jossa mekon pituus on yhtään lyhyempi.

14 March 2011

Vuoden 2011 Pukusuunnitelmat (osa 1)

Otsikossa on osa 1 sen takia, että a) Traconin pukuja en ole ollenkaan miettinyt ja b) annan itselleni luvan pistää koko suunnitelma uusiksi, jos siltä vaan tuntuu. Mutta tältä nyt alustavasti näyttää Ilonan cosplayvuosi 2011:
DesuTalks: 
Rinoa, Final fantasy VIII.
 Valkoinen tanssiaismekko asusta poikkeavilla asusteilla. Puvun kuvaaminen oikealla peruukilla ja kengillä suunnitelmissa.


Chibicon 2011:
Xu, Final Fantasy VIII

DesuCruise: 

Random SeeD-vosu, Final Fantasy VIII

Bakacon: 

Beatrix, Final Fantasy IX
Tällä puvulla olisi tarkoitus mennä kisaamaan. (Lähes) Kaikki tarvittava puvun tekemistä varten on jo kotosalla ja tekemistä pitäisi jatkaa tässä maaliskuun aikana.

Ritsuko, Neon Genesis Evangelion
 NERVeilyä on varattu sitten, kun Beatrix rupeaa puuduttamaan. Tykkään vaihtaa pukua kesken päivän ja labratakki on sopivan rento päivän kakkosasuksi. Huhujen mukaan yksi Misato saattaa myös näyttäytyä Pieksämäen suunnassa samaan aikaan.

Fujin, Final Fantasy VIII TAI...
..Nanami, Revolutionary Girl Utena TAI...
 ...Queen Mab, Merlin
Fujin ja Nanami kamppailevat sunnuntain puvun paikasta. Nanamissa tökkii tuo keltainen kangas ja Fujinilla saappaat. Ja se tosiseikka että tahtoisin takoa Fujin olkasuojan metallista, enkä oikein kuitenkaan jaksaisi paneutua asiaan kunnolla. Queen Mab on tekolistalla jo ennen Bakaa, että saisin nättejä lumikuvia, ja jos käypi niin, ettei Fujin tai Nanami valmistukaan niin pistän glitteriä naamaan kuin paraskin twilight-vampyyri ja lähden gootteilemaan Mabina. 


Desucon: 
Mikuru,
The Melancholy of Haruhi Suzumiya
(Se vähän vanhempi versio)
Lauantaille kunniavieraan kunniaksi ja rennohkoksi oleiluasuksi. Peruukit hankittu ja melkein sopiva rannekoru olemassa, muuten homma on vielä ihan levällään.


Olen jo pari kuukautta kärvistellyt tuon Eurocosplayn kanssa. Kisaan osallistuminen hotsittaa ihan kympillä, mutta Sitä Oikeaa asua ei vaan tuntunut tulevan vastaan. Tällä kertaa kun tahdoin oikeasti puvun, jonka ympärille on mahdollista rakentaa kunnon esitystäkin. Ja jossa olisi sopivasti haastetta ja joka innostaisi kunnolla. Ja jossa olisi sitä jotain Eeppisyyttä, mitä aina kaipaan niihin kisapukuihin. Ja näperrettävää, kun en ole kuitenkaan saanut itseäni aivopestyksi, että yksinkertaisuus on oikeasti välillä kauniimpaa kuin röhelökaaos. Parhaat ideat tulee aina silloin, kun juuri menossa nukkumaan, niinpä pari, kolme viikkoa sitten tuli älynväläys. FFXII on vienyt taas sydämeni, ja Ashen morsiusasu on niin kaunis, että tahdon päästä sen toteuttamaan. Puku on upea ja taas aivan erilainen kuin mikään, mitä olen tähän mennessä tehnyt. Ashen hahmon ympärille saa kyhättyä vaikka minkälaista esitystä, muutamankin esityksen runko on jo mietittynä. Ja tämä asu ei vaadi tuntikausien ihomaalauksia ja ainakin teoriassa tämän kanssa pääsee jopa liikkumaan ympäriinsä. Jei. Eli lauantain kisa-asuna:


Ashe, Final Fantasy XII (wedding dress)

Tästä sunnuntain asusta ette varmaan olleetkaan kuulleet kertaakaan? Tai siitä, että Vorona on Shiorina samaan aikaan? Ihan uutta tietoa kaikille:
Juri, Revolutionary Girl Utena
 Jurin housujen kangas saattaa olla valmiina, osittain ommeltunakin. Pitäisi vaan tarkistaa olenko vielä siihen tyytyväinen. Peruukki on valmiina, mutta pahasti pelkään, että siihen on hankittava vähän lisäkuituja, että nuo korkkiruuvit saa sopiviksi.



Nekocon:
Fran, Final Fantasy XII
Olen niin herkästi houkuteltavissa, että jos minua pyydetään mukaan ryhmään hahmona, joka jo muutenkin kutkutti mieltä, en voi kieltäytyä. Franin seurassa nähdään Nekoconissa näillä näkymin ainakin Larsa ja Penelo. Fran tulee olemaan haaste, nuo panssarit ei ole mitkään maailman helpoimmat, mutta toisaalta maltan tuskin odottaa että pääsen niiden kimppuun. Franilla olisi tarkoitus lähteä sinne yksilökisalavalle asti.

???? Nekoconin toinen puku on vielä mysteeri. Ehkä luvassa on Mizuho Onegai Senseistä, tai Bakasta käyttämättä jäänyt Nanami tai Fujin. Tai jotain ihan muuta. 
Mizuho ehkä Nekoilemaan.


Finncon-Animecon:
Onashia, Simoun
Hehkutusta oli jo täällä, nytpä päästään jo toteuttamisasteelle. Matkassa mukana nähtävästi muutama muukin sarjan neideistä.  

Padmé Amidala, Star Wars Episode II
 Voisin pyhittää koko cosplayvuoden vaan Star Wars asuille, mutta ainakin yksi on luvassa ensi kesänä. Jos jotain ihmeempiä ei tapahdu, niin tällä vaaleansinisellä Amidalan asulla Episodi kakkosesta mennään. Se Leian orjatarpuku jää vielä jonnekin tulevalle vuodelle :D


Tracon VI 
??? Suuri mysteeri. Ei siis mitään suunnitelmia vielä.


CosplayGaala: 

Mrs Lovett, Sweeney Todd. By the Sea -mekko


Näiden lisäksi SW rintamalla muitakin kuin Star Wars asuja, Mio lähtee tapaamaan tovereita, jos Strike Witches ryhmis vaan osuu sopivalle kohdalle. Ja muutama bonusasu on myös hihassa siltä varalta, että joku tämän listan puvuista ei nappaakaan. Mutta niistä lisäjuttua vähän myöhemmin. 

Huh huh. Näin listattuna tämä oikeasti näyttää aika pahalta. Ehkä teen jotain tervettä karsimista vielä. Toivottavasti. Reippaalla kädellä. 

Ilona

5 March 2011

Random Vosu rakkautta

Halusitteko kuulla taas yhdestä pukusuunnitelmasta sen sijaan, että esittelisin valmiiksi saatuja pukuja? Koska mitään ei ole valmiina, saamanne pitää!

Kiitos Rimppu kun istutit tuon random vosu -termin päähäni. 

Nyt miun hinku tehdä sivuosahahmoja ja hassuja harvinaisuuksia on mennyt överiksi, myönnän. Tähän asti olen sentään pukuillut vaan hahmoja, joilla ainakin on nimi, mutta nyt lähdetään jo pahasti pimeälle puolelle. Oli joululoma, flunssa, juuri sopivasti aikaa katella satoja referenssikuvia. DesuTalksiin piti tehdä jotain päällepantavaa, joten tuijottelin silmät sikkuralla Waltz on the moon –kohtausta Final fantasy VIIIstä, kun Neiti Neljäs Velhotar vaaleassa mekkosessaan houkutteli kummasti. Ja sitten keskittyminen Rinoasta herpaantui...

Heeeetkonen, onpa muuta ihana värinen mekko tuolla taustalla. (Ja Rinoan mystisesti katkeava olkavarsi)
Heeetkonen, onpa muuten aika hauskan näköinen pitsivaate.
Heeetkonen, miullahan olisi tähän sopiva peruukkikin.


Koetin palauttaa järjen hivenenkin päähäni, mutta tämä satunnaisen SeeD-tanssijan seuralainen, jota ei siis tätä enempää koko pelissä nähdä, jäi kummittelemaan ja pahasti. Todella pahasti. Osittain syytän tätä sydämeni valloittanutta amv:tä, jota puhkikulutin Quistista tehdessä ja josta tuo punainen mekko varmaan on jäänyt jonnekin takaraivoon pyörimään:


Joten kun muut puvut veivät kangasostoksille, luki ostoslistan lopussa pienellä ja muka helposti unohdettavissa niin punainen mekkokangas, pitsikangas kuin musta karvakangaskin. Se Eurokankaan peruspunainen morsiussatiini oli tismalleen haluamaani sävyä, joten sorruin ostamaan ja siten sitoutumaan tähänkin hahmoon.  Omasta vaatekomerosta lopulta löytyi yksi potentiaalinen paita ja kirppikselta löytyi toinen, kumpikin siis läpinäkyvää mustaa kangasta, ilman mitään kauniita kukkakuvioita. Parhaillaan arvon sen välillä, ompelenko mustaa pitsiä paitaan, vai maalaanko kuviot. Musta karvakangas nostatti karvat pystyyn, kun oikeasti hyvännäköisen ja riittävän pitkän karvakankaan löytäminen tuntui taas olevan ihan käsittämättömän vaikeaa, mutta lopulta myönnyin ostamaan Savon paloista ihan ok karvakangasta kaulukseen ja hihansuihin. Mustat korkkarit vielä kaapista, ja puku olisi tekemistä vaille valmis :D

Punaisen mekon suunnittelin surruttelevani DesuCruiselle mennessä. Katsotaan nyt, pyörinkö siellä kokocosplayssa vai asustanko osan puvusta taas eri tavalla. Talviloma ja samalla  nähtävästi viimeinen työttömyysviikko tälle keväälle on alkamassa, joten tämän mekon pitäisi oikeasti valmistuakin. Muuten ainoa deadline, mitä itselleni ensi viikolle asetan, on ensi kesän pukusuunnitelmien kunnolla miettiminen. Mitä kisoja, mitä pukuja, mitä vaihtoehtoja siltä varalta, että aika loppuukin kesken. Eli ehkä lopultakin jonkinlaista koottua pukusuunnitelmaa luvassa ensi viikolla myös tänne blogin puolellekin. 


Ilona